Som en födelsedagspresent bjöd vi kompisar på middag.
Sambon fixade maten. Lilla O tittade nyfiket på.
Jag gjorde efterrätten. Hämtad ur favorittidningen Hembakat.
Jag ville testa något nytt och hittade ett recept med lite udda ingredienser. Bland andra fanns yoghurt, lime och rapsolja.
Och inte minst röd karamellfärg!
Det gjorde smeten så här snygg:
Såg lite konstigt ut. Var spänd på hur den skulle smaka.
Sen skulle det på glasyr. Den bestod av färskost, lime, vaniljsocker och 1 liter florsocker
Lite mönster i glasyren och den såg ut så här:
Vad var det för kaka? jo en
Red velvet cake.
En kak-klassiker av stora mått som kommer från ett lyxhotell i New York på mitten av förra seklet.
Väääldigt god och minst lika mättande. Små bitar gäller när man äter.
Sambon fixade maten. Lilla O tittade nyfiket på.
Jag gjorde efterrätten. Hämtad ur favorittidningen Hembakat.
Jag ville testa något nytt och hittade ett recept med lite udda ingredienser. Bland andra fanns yoghurt, lime och rapsolja.
Och inte minst röd karamellfärg!
Det gjorde smeten så här snygg:
Såg lite konstigt ut. Var spänd på hur den skulle smaka.
Sen skulle det på glasyr. Den bestod av färskost, lime, vaniljsocker och 1 liter florsocker
Lite mönster i glasyren och den såg ut så här:
Vad var det för kaka? jo en
Red velvet cake.
En kak-klassiker av stora mått som kommer från ett lyxhotell i New York på mitten av förra seklet.
Väääldigt god och minst lika mättande. Små bitar gäller när man äter.
2 kommentarer:
Det såg väldigt spännande ut...
och gott... ;o)
Haha! Vad lustigt att ni gjort den för jag har tänkt det med, har sett på Cake Boss på kanalen TLC och han gör ofta red velvet cake och det ser ju hur smaskigt ut som helst så fanns receptet med i ett nummer ur Buffé så jag ska göra det någon dag. Låter bra att det blev gott!
/kajsa
Skicka en kommentar